• Nacionalno Svetište
  Svetog Josipa

  Biskupska konferencija donijela je u Zagrebu 15. travnja 1987. zaključak da crkva svetog Josipa u Karlovcu-Dubovcu postane Nacionalno svetište svetog Josipa Crkve u Hrvata. Učinjeno je to sa željom da se stoljetno štovanje sv. Josipa u našem narodu produbi, proširi i učvrsti.
 • Župa Blažene Djevice
  Marije Snježne

  U zapisima Zagrebačke nadbiskupije Župa Majke Božje Snježne spominje se već 1334. godine, a povjesničari tvrde da je postojala već u 13. stoljeću. Župa je originalno imala titulu sv. Mihaela arkanđela, a također je postojala i crkva sv. Mihaela sasvim blizu utvrde "stari grad Dubovac".
 • O Svetom Josipu

  Sv. Josipa nazivaju i šutljivim svecem, jer evanđelja ne prenose niti jednu jedinu riječ koju je on izgovorio. Ali to ne umanjuje njegovu ulogu koju mu je Bog povjerio u djelu spašavanja čovjeka i u odgoju Njegovog Sina. Stoga se za sv. Josipa može reči da je upoznao vrijednost šutnje i da nije bio čovjek velikih riječi,nego čovjek djela i rada.
 • 1
 • 2
 • 3

Glavna hodočašća

19. ožujka Sveti Josip
1. svibnja Sveti Josip radnik
10. lipnja
 
Sv. Josip zaštitnik Domovine
15. rujna
 
Godišnjica posvete svetišta

Postani prijatelj


Za više informacija kako postati prijatelj svetišta, kliknite ovdje.

Naše radio emisije

Radio Marija 96,4 MHz

Srijedom, 10:05
Vijesti iz Nac. Svetišta sv. Josipa
Prva srijeda u mjesecu, 20:15
Krunica Svetom Josipu
Četvrti ponedjeljak u mjesecu, 21:00
"Izazovi mladih"

HKR - 103,5 MHz

Utorkom, 22:30
"Svjetiljka u noći"

Komentar nedjeljnog evanđelja

 •  

  Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika.

  Lk15,1-32
  U ono vrijeme: Okupljahu se oko Isusa svi carinici i grešnici da ga slušaju. Stoga farizeji i pismoznanci mrmljahu: »Ovaj prima grešnike, i blaguje s njima.« Nato im Isus kaza ovu prispodobu.

  Opširnije
 • 1

Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa

Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa Svetkovina svetog Josipa i završetak Godine svetog Josipa

Župni ured

Najzgodnije nas je potražiti:
Utorak - Petak
9:00 do 10:00
Ponedjeljak - Četvrtak
17:00 do 18:00

Tel.: 047/ 417-031
Adresa: Boškovićeva 36,
47000 Karlovac
E-mail: ured@svetijosip.com
Broj računa:
IBAN HR7924000081110197100

Raspored sv. Misa

Nedjeljom

7:00 Sveta misa
9:00 Sveta misa, animira župni zbor "Sveti Josip"
11:00 Sveta misa, animira dječji zbor "Josipove pahuljice"
18:30 Sveta misa, animira zbor mladih "Agape"

Radnim danima

18:30 Sveta misa
7.00 i 18.30 Srijeda - svete mise

 

 

 

 

U župnom uredu Župe BDM Snježne svećenika je najbolje potražiti od utorka do petka od 9 do 10 sati te od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 18 sati.

Preostalo vrijeme svećenici posjećuju bolesne, nemoćne i starije, vode sprovode, te provode druge svećeničke dužnosti.

U slučaju hitne potrebe bolesničkog pomazanja, izvan prezentiranog vremena, pozvonite tri puta i časne sestre će preuzeti obavijest, te urediti što je potrebno.

Hvala vam na razumijevanju!

 

 •  Molitve i pobožnosti Svetom Josipu

  Molitve i pobožnosti Svetom Josipu

  "Ne sijećam se da sam do sada nešto zamolila, a da mi on to ne bi izmolio. Čini se da nam Gospodin želi pokazati da kao što mu je bio podložan na zemlji, jer mu je bio hranitelj i zvao ga je ocem, tako mu ni na nebu ne može odbiti ono što ga zamoli."

  image Sv. Terezija Avilska
 •  Tekstovi o Svetom Josipu

  Tekstovi o Svetom Josipu

  "Sveti Josip je svetac o kojem je malo zapisano. U Svetom pismu ne spominje se nijedna njegova riječ... On je bio svetac koji mnogo govori bez ijedne riječi. U svojoj skrovitosti potvrđuje se svojim djelima, svojim postupcima, uvijek spreman na savršenu poslušnost Bogu."

  image Kardinal Josip Bozanić
 •  Sveti o Svetom Josipu

  Sveti o Svetom Josipu

  "Sv. Josip je zaštitnik duša na putu duhovnog napretka. Tko bi bio prikladniji od njega da nas vodi? Nije li on bio oblikovan gledajući primjere i razgovarajući s Isusom i Marijom? Mi smo kao djeca. Sv. Josip želi da nalikujemo Isusu i Mariji, učimo iz njegovih primjera i tražimo njegove savjete."

  image Bl. Leon Dehon
 • 1
 • 2
 • 3