Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Prva Nedjelja Božje riječi

Prva Nedjelja Božje riječi svečano je proslavljena u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu 26. siječnja 2020. godine. 

 

Opširnije...

Početak Velike pobožnosti svetom Josipu

U srijedu 22. siječnja 2020. započela je nova Velika pobožnost svetom Josipu koja se već godinama slavi u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Misno je slavlje predvodio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, u zajedništvu s dvadesetak svećenika iz više (nad)biskupija.

Opširnije...

Molitva za jedinstvo kršćana u Josipovu Svetištu

U ponedjeljak 20. siječnja u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu večernje euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana i prigodnom homilijom predvodio je prof. dr. Daniel Patafta, OFM, član povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog.

Opširnije...

Božić kod svetog Josipa

Svečanu svetu misu na svetkovinu Rođenja Gospodinova - Božić u Nacionalnom svetištu svetog Josipa predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, rektorom Svetišta, prof. dr. Antom Crnčevićem, OFM i dr. Vladom Mikšićem, supsidijarom. Svetu misu animirao je zbor dubovačke župe predvođeni s. Blandinom Rakarić, KBLJ.

Opširnije...