Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

U petak 15. rujna 2017. hodočasnici iz Petrinje predvođeni vlč. Antoniom Mikulićem, vojnim kapelanom posjetili su Nacionalno Svetište svetog Josipa u Karlovcu u povratku s duhovne obnove.

20171709RINO-3

 

U subotu 16. rujna Svetište su u prijepodnevnim satima posjetili članovi Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije (više na: http://svetijosip.com/index.php/aktualno/dogadanja/1443-clanovi-sinode-hodocastili-u-karlovac-i-krasic )dok su su članice udruge „Hrvatska žena“ iz Zagreba i Sesveta po drugi put hodočastile su u Nacionalno svetište svetog Josipa. Hodočasnice je dočekao mons. Antun Sente, rektor Svetišta. Hodočasnice su sudjelovale u pobožnosti svetom Josipu koju je predvodio mons. Sente nakon čega su nastavile put svojim kućama. U Knjizi hodočasnika tada je zapisano:

„Hvala svetom Josipu, zaštitniku naše Domovine na uslišanim molitvama i prošnjama. Preporučamo sve naše obitelji i sve ljude ovoga svijeta tvojim molitvama.“

Mira Halapa, predsjednica udruge

20171709RINO-8

Hodočasnički niz ni tada nije stao, već u nedjelju 17. rujna u Svetište je hodočastio Roditeljski institut za odgoj i obrazovanje (RINO) krovna ustanova i osnivač Dječjeg vrtića Ružičnjak klinci rinci, osnovne škole Ružičnjak i osnovne škole Lotrščak Unatoč kišnom jutru, svetom Josipu je radosno hodočastilo mnogo vrtičaraca, školaraca, njihovih roditelja, odgajatelja i učitelja, praćeni vlč. Josipom Peguera, kapelanom OŠ Lotrščak. Sve je bilo u znaku obitelji i života, tim više jer je pod misom bilo i krštenje troje djece župljana župe Blažene Djevice Marije Snježne, Karlovac - Dubovac. Mons. Antun Sente, rektor svetišta je tijekom propovjedi i kasnije na zajedničkom druženju djeci (i roditeljima) na zanimljivi način ispričao više svjedočanstava o uslišanju molitava po zagovoru sv. Josipa te nas konkretno potaknuo da se više molimo ovom velikom svecu, zaštitniku obitelji i cijelog hrvatskog naroda. Svi zajedno smo molili deseticu krunice svetog Josipa i litanije svetom Josipu.

20171709RINO-1

Foto: Mario Obrdalj i Patrik Paulić