Događanja

Slavljena misa za sve nestale osobe

U sklopu međunarodnog dana nestalih osoba u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa služena je sveta misa za sve nestale osobe. 

U Hrvatskoj broj nestali osoba iznosi preko 2000 dok je nešto više od 1500 osoba nestalo za vrijeme Domovinskoga rata. Međunarodni dan nestalih osoba obilježava se 30. kolovoza, a u Hrvatskoj se obilježava svake godine u drugome gradu. Tako je ove godine domaćin grad Karlovac koji je i sam pretrpio brojna stradanja za vrijeme Domivnskoga rata pa tako u Karlovačkoj županiji ne zna se sudbina za 81 osobu.

U sklopu međunarodnog dana nestalih osoba u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa služena je sveta misa za sve nestale osobe koju je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor nacionalnog svetišta svetog Josipa. U prigodnoj homiliji mons. Sente izrazio je suosjećanost prema obiteljima koje i danas ne znaj što se dogodilo njihovim najmilijima. Rektor Svetišta govorio je o tome kako je Bog slav uskrusnuća pokazao prvo kroz muku križa i upravo tako se i svaki ljudski život izgrađuje na posvećenje i dobro, upravo kroz trpljenje iz kojeg izlazimo jači.

Nakon svete mise program dana nastavljen je na šetalištu dr. Franje Tuđmana, odnosno u glazbenom paviljonu. Programu obilježavanja nazočila je predsjednica Republike gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, državni i lokalni predstavnici vlasti i svi oni koji suosjećaju sa obiteljima nestalih.

 

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.