Događanja

Zbor mladih “Agape” dobio godišnje javno priznanje Karlovačke županije

Svečano obilježavanje dana Karlovačke županije 26. travnja 2019. godine održalo se u Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu. Sveti Josip nije samo zaštitnik grada Karlovca nego i Karlovačke županije. 


Svečano obilježavanje dana Karlovačke županije 26. travnja 2019. godine održalo se u Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu. Sveti Josip nije samo zaštitnik grada Karlovca nego i Karlovačke županije.U sklopu svečanosti služena je sveta misa koju je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta u konclebracijis preč. Draženom Karačićem, dekan Karlovačkog dekanata, preč. Josipom Jakovčiće, dekan Ozaljskog dekanata te drugim karlovačkim svećenicima, a nastavak programa sastojao se od Svečane sjednice Županijske skupštine u prostorima Pastoralnog centra na kojoj su sudjelovali predjsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik vlade RH Andrej Plenković i drugi iz političkoga života. Ono zbog čega je ovaj događaj iznimno poseban za župljane BDM Snježne – Dubovac činjenica je da je župni zbor mladih “Agape” dobio godišnje javno priznanje Karlovačke županije za 2018. godinuzbog iznimnog doprinosa u društvenim aktivnostima lokalne zajednice, posebno na kulturnom i duhovnom polju. Tko god je barem jednom “zalutao” oko Svetišta nedjeljom u vrijeme večernje mise, mogao je svjedočiti prekrasnom veselju i radosti mladih Agapeovaca. Mnoštvo instrumenata i talentiranih glasova, u kombinaciji s duhovnom zrelošću, iznjedrilo je zbor o kojem bruje ne samo ponosni župljani, nego i ostali građani Karlovca.

Vremena su ubrzana, sve se pokušava konzumirati u što kraćem roku, čovjek upada u vijavicu svakodnevnog trčanja za nečime čiju vrijednost ni sam ne može procijeniti. Da bi došao do svježeg zraka, predahnuo od vjetra koji baca čestice prašine u lice i sprječava jasan pogled, pojedinac mora pronaći nešto što mu daje da diše. Mladi su vrelo otkrili u svom dragom zboru “Agape”. Dolasci na probe, misna slavlja, koncerti, njihove su oaze mira i radosti. Jer znaju da se tada susreću sa Stvoriteljem koji jedini može pružiti meko uzglavlje odmora. Mir kojim se “napune” uz prisutnost Duha Svetoga nesebično dijele sa svima koji ih slušaju. Na taj se način umnažaju Isusove riječi “mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem”, baš poput onih pet kruhova i dvije ribe čime se nahranilo mnoštvo.

Radosni smo što su i drugi prepoznali važnost brojnih lijepih stvari koje čine članovi zbora mladih, uz pomoć svih ostalih mladih koji se okupljaju u Svetištu na Dubovcu. Upravo su oni dokaz da se uz sate i sate rada, žrtve, molitve i ustrajnosti mogu postići i naizgled nedostižni ciljevi. Žrtvovanje za ideale je nužno, a ovim mladima stalo je do njihovih ideala. Bog im je svjetlost i spasenje, koga da se boje?

 

{eventgallery event='2019-04-26-Agapeplaketa'attr=images mode=tiles max_images=120 thumb_width=200 offset=0}

190426-Agapeplaketazupanije 1.3dac9a.jpg 190426-Agapeplaketazupanije 2.a9ff90.jpg 190426-Agapeplaketazupanije 3.ad1b58.jpg 190426-Agapeplaketazupanije 4.5bd51a.jpg 190426-Agapeplaketazupanije 5.4c92fe.jpg 190426-Agapeplaketazupanije 6.29b2a9.jpg 190426-Agapeplaketazupanije 7.2cd137.jpg 190426-Agapeplaketazupanije 8.b2da38.jpg 190426-Agapeplaketazupanije 9.20c612.jpg

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.