Događanja

Vjeronauk s krizmanicima i nakon krizme

Susret ovogodišnjih krizmanika dubovačke župe BDM Snježne i mladih animatora koji se okupljaju u prostorima Josipovog svetišta održao se 18. svibnja 2019. godine. 

Susret ovogodišnjih krizmanika dubovačke župe BDM Snježne i mladih animatora koji se okupljaju u prostorima Josipovog svetišta održao se 18. svibnja 2019. godine.

Svjesni činjenice da u Crkvi postoji negativan trend okretanja leđa i pozdravljanja sa župnom zajednicom jednom kad se „obavi” sakrament potvrde, mladi su organiziranjem neformalnog druženja pokušali biti odupiruća sila toj negativnoj struji koja je prisutna u mnogim župama diljem Hrvatske.

Druženje je započelo zajedničkim duhovnim okupljanjem na misnom slavlju koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, zajedno s vlč. dr. sc. Vladom Mikšićem, supsidijarom. Članovi zbora mladih „Agape” svojim su pjevanjem obogatili misno slavlje.

Uslijedio je onaj opušteniji i neformalniji dio u kojem su se mladi i krizmanici međusobno upoznavali, družili, smijali i zabavljali. Iako između nekih krizmanika i mladih postoji zamjetnija razlika u godinama (pa i do 8 godina razlike), nije bilo nikakvih problema u njihovom uspostavljanju komunikacije i dijaloga. Lijepo je bilo vidjeti iznenađujuće dobar odaziv krizmanika – došlo ih je desetak, što je gotovo jedna petina njihovog ukupnog ovogodišnjeg broja.

Ovakvim zabavnim susretima (za koje se nadamo da će ih biti još mnogo u budućnosti) Crkva pokazuje svoju spremnost da bude bliska mladima, da osluškuje njihove želje i potrebe. Gdje je prisutna otvorenost duha, plodovi ne mogu izostati.

Pomlađivanje župnih zajednica danas je nužan proces i način na koji Kristova Crkva ispunjava svoje poslanje širenja radosne vijesti. Sigurno se i nebeski Otac smijao i veselio sa svojom ljubljenom djecom. 

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.