Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Prva Nedjelja Božje riječi svečano je proslavljena u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu 26. siječnja 2020. godine. Naime, apostolskim pismom Aperuit illis papa Franjo je u rujnu prošle godine uspostavio Nedjelju Božje riječi, odredivši da Treća nedjelja kroz godinu bude posvećena njezinome slavljenju, razmišljanju i širenju, kako bi se otkrilo pashalno i spasenjsko značenje Božje riječi koja nas na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma te se iznova roditi za ljubav.

200126-NedjeljaBiblije-1

Vođen Papinim apostolskim pismom mons. Sente je na misnom slavlju u nedjelju, na kojem u većini sudjeluju mlade obitelji (roditelji sa svojom djecom), u svečanoj procesiji unio ukoričeni evanđelistar - Božju riječ, te ju postavio na posebni stalak ispred oltara vidljiv svim prisutnim vjernicima, te osvijetljen procesijskim svijećama.

200126-NedjeljaBiblije-8

Nastojeći u prigodnoj homiliji protumačiti važnost Nedjelje Božje riječi, mons. Sente je okupljene pozvao da se više druže s Božjom riječi, ne samo za vrijeme misnih slavlja već i u svojem svakodnevnom životu. Kako je to vidljivo iz današnjeg odlomka Matejeva evanđelja, Isus traži svoje suradnike koje imenuje apostolima da mu pomognu naviještati kraljevstvo Božje. Tako Isus i danas traži suradnike koji će prihvaćati kraljevstvo Božje i pokazivati ga svojim bližnjima. Pri kraju svoje homilije mons. Sente pozvao je Anu Huljinu, učenicu trećeg razreda osnovne škole, da iz Biblije namijenjene djeci pročita opis nedjeljnog evanđelja te njoj i cijeloj njenoj obitelji predao veliku i malu bibliju, s uputom da te knjige često otvaraju i iz njih čitaju u svom obiteljskom domu.