Događanja

Nova spoznaja Božje prisutnosti

Nakon što su popustile mjere stroge izolacije nacionalnog Stožera civilne zaštite vjernici se ponovno okupljaju na misnom slavljima. Na nedjelju Dobrog pastira 3. svibnja 2020. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa i župi BDM Snježne na Dubovcu u Karlovcu mise se slave po redovitom nedjeljnom rasporedu poštivajući propisane mjere civilnih i crkvenih vlasti.

Nakon što su popustile mjere stroge izolacije nacionalnog Stožera civilne zaštite vjernici se ponovno okupljaju na misnom slavljima.

Na nedjelju Dobrog pastira 3. svibnja 2020. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa i župi BDM Snježne na Dubovcu u Karlovcu mise se slave po redovitom nedjeljnom rasporedu poštivajući propisane mjere civilnih i crkvenih vlasti.

Uz sudjelovanju na misnim slavljima veći broj vjernika koji je došao na svetu misu pristupio je i sakramentu svete ispovjedi koja se u Josipovu svetištu slavila u pokrajnjoj kapeli Hrvatskih svetaca i blaženika. Bili su to lijepi, sveti i dirljivi susreti kako za vrijeme misnog slavlja tako i za vrijeme sakramenta pomirenja, neki nisu mogli suzdržati suze zbog ponovne mogućnosti sudjelovanja u svetim sakramentima. I mi svećenici, iako smo do sada komunicirali sa svojim vjernicima putem telefona, interneta i televizije, ponovni susreta i slavljenje svetih sakramenta u fizičkom zajedništvu s vjernicima doživljavamo veoma snažno s većim strahopoštovanje, kao i novom spoznajom Božje prisutnosti u svetim sakramentima kojima smo nedostojni poslužitelji, prokomentirao je mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta.

Na mrežnim stranicama Nacionalnog svetišta objavljeno je Pismo kardinala Josipa Bozanića o liturgijskim slavljima i okupljanjima vjernika u novim okolnostima pandemije Covid-19, te upute mons. Antuna Sente za konkretnu primjenu Uputa za Dubovačku župu:

http://svetijosip.com/index.php/aktualno/dogadanja/2395-upute-o-litrugijskim-slavljima-i-okupljanjima-vjernika-u-novim-okolnostima-pandemije-covid-19

 

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu