Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Nakon što su popustile mjere stroge izolacije nacionalnog Stožera civilne zaštite vjernici se ponovno okupljaju na misnom slavljima.

Na nedjelju Dobrog pastira 3. svibnja 2020. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa i župi BDM Snježne na Dubovcu u Karlovcu mise se slave po redovitom nedjeljnom rasporedu poštivajući propisane mjere civilnih i crkvenih vlasti.

200503-NakonKorone-12

200503-NakonKorone-3

Uz sudjelovanju na misnim slavljima veći broj vjernika koji je došao na svetu misu pristupio je i sakramentu svete ispovjedi koja se u Josipovu svetištu slavila u pokrajnjoj kapeli Hrvatskih svetaca i blaženika. Bili su to lijepi, sveti i dirljivi susreti kako za vrijeme misnog slavlja tako i za vrijeme sakramenta pomirenja, neki nisu mogli suzdržati suze zbog ponovne mogućnosti sudjelovanja u svetim sakramentima. I mi svećenici, iako smo do sada komunicirali sa svojim vjernicima putem telefona, interneta i televizije, ponovni susreta i slavljenje svetih sakramenta u fizičkom zajedništvu s vjernicima doživljavamo veoma snažno s većim strahopoštovanje, kao i novom spoznajom Božje prisutnosti u svetim sakramentima kojima smo nedostojni poslužitelji, prokomentirao je mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta.

200503-NakonKorone-8-1

Na mrežnim stranicama Nacionalnog svetišta objavljeno je Pismo kardinala Josipa Bozanića o liturgijskim slavljima i okupljanjima vjernika u novim okolnostima pandemije Covid-19, te upute mons. Antuna Sente za konkretnu primjenu Uputa za Dubovačku župu:

http://svetijosip.com/index.php/aktualno/dogadanja/2395-upute-o-litrugijskim-slavljima-i-okupljanjima-vjernika-u-novim-okolnostima-pandemije-covid-19

200503-NakonKorone-1-1