Događanja

Ljubav i briga za bližnje

U ljubavi i brizi za bližnje te poštujući odredbe Stožera civilne zaštite, Uprava Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu moli sve vjernike i Josipove štovatelje da se pridržavaju odredba i uputa mjesnog Ordinarija i Stožera civilne zaštite.

U ljubavi i brizi za bližnje te poštujući odredbe Stožera civilne zaštite, Uprava Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu moli sve vjernike i Josipove štovatelje da se pridržavaju odredba i uputa mjesnog Ordinarija i Stožera civilne zaštite. Želeći pridonijeti zaštiti i zdravlju vjernika Uprava Svetišta poziva sve na molitvu zaštitniku domovine Hrvatske i cijele Crkve, svetom Josipu, sve ljude dobre volje. Zadnjih mjesec dana u Nacionalnom svetištu svetog Josipa od 17 do 18 sati svakog dana desetak vjernika adorira pred Presvetim Oltarskim Sakramentom upućujući svoje molitve za što skoriji prestanak pandemije izazvane koranavirusom, za ozdravljenje oboljelih, te za medicinsko osoblje, kao i za sve koji skrbe za bolesne.

Provodeći odredbe Stožera civilne zaštite Uprava Nacionalnog svetišta poziva vjernike da misna slavlja snimana profesionalnim kamerama prate putem televizije NaSveJak preko Facebook i YouTube kanala svakog dana u 6 i 18.30 sati. U isto vrijeme ponedjeljkom, srijedom i petkom misna slavlja iz Svetišta svetog Josipa mogu se pratiti i preko Laudato televizije. U tom vremenu u Svetištu može biti najviše 25 osoba. S obzirom na to da se misna slavlja iz Svetišta prenose kamerama, još 25 osoba moći će sudjelovati u misnom slavlju u Velikoj dvorani te u odvojenoj kapeli Hrvatskih svetaca i blaženika u neposrednoj blizini Svetišta. Tokom misnog slavlja biti će upaljen i vanjski razglas.

Zbog ograničenog broja vjernika okupljenih na jednom mjestu osim dosadašnjih nedjeljnih misa u 6, 9, 11, i 18.30 sati uvodi se još jedno misno slavlje u 17 sati. Dodajmo ovome da se svake nedjelje slavi sveta misa u 10 sati u kapeli svete Ane na Kalvariji.

Pored misnih slavlja i euharistijskog klanjanja svakog dana barem jedna svećenik biti će na raspolaganju za svetu ispovijed već od 17 sati.

Navedene aktivnosti počinju prvom nedjeljom došašća 29. studenog 2020. godine.

mons. mr. sc. Antun Sente, ml., rektor i župnik

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.