Događanja

Muškarci muškarcu

Hodačasnici iz Ivanić grada kod svetog Josipa.

 „Drago mi je što možemo biti okupljeni oko Kristova oltara uz Mariju i Josipa. Pozdravljam mnoge Josipove štovatelje koji nas prate preko suvremenih medija, kao i ovdje prisutne hodočasnike, na osobit način hodočasnike muškarce aktivne u župi svetog Petra iz Ivanić Grada s njihovim župnikom vlč. Brankom Koretićem. Lijepo je što hodočastite jednom jakom muškarcu. Jakom u vjeri koji je svojom snagom vjere znao zaštiti samohranu majku, Blaženu Djevicu Mariju, koja je postala i njegova žena i majka Boga, našeg Spasitelja.“ kazao je u svom pozdravu početku misnog slavlja srijedom 30. lipnja 2021. godine mons. Antun Sente, ml., rektor

Misno je slavlje predvodio vlč. Branko Koretić, uz koncelbraciju vlč. Marka Vukovića, rimskog doktoranta i mons. Antun Sente, a propovijedao je đakon Patrik Paulić.

Okupljenim vjernicima đakon Patrik je između ostalog kazao: „Poruka koju nam ovo Evanđelje donosi jest, da i u najtežim situacijama života, u onim trenutcima kada ne vidimo izlaza, ne vidimo spasa, Bog jest tu. Bog ne zaboravlja čovjeka! Već ga izvlači, ali ne na silu. Tek onda kada čovjek zatraži Božju pomoć, Gospodin će ga čuti i izbaviti iz svih tjeskoba. Jer ništa nije jače od Gospodina, ni ljudska sila, ni najjača carstva, ni samo zlo nije jače od Gospodina. Današnja poruka je poruka nade, da unatoč svim nevoljama, oni koji traže Gospodina, ne trpe oskudice“, kazao je đakon Paulić.

Kao primjer pouzdanja u Boga, Paulić je istaknuo svetoga Josipa.

„Kada se je Sveti Josip našao pred problemima, utjehu je pronašao kod Boga. Spoznavši da je Marija trudna sveti Josip promišlja koje je najbolje rješenje, ne želi okriviti Mariju, prema tadašnjem zakonu kamenovati, već je odluči napustiti, kako bi u očima drugih on ispao krivac. Bog razumije i prihvaća njegovu žrtvu i nagrađuje ju slanjem anđela koji mu obznanjuje Božji naum, odnosno daje mu spoznati da je Marija Bogonositeljica.“

Misu je animirao župni zbor Sveti Josip pod vodstvom s. Blandine Rakarić, a pri kraju misnog slavlja mons. Sente preporučio je vjernicima nošenje pojasa svetoga Josipa, kao lijepu i korisnu pobožnost koja donosi mnogo milosti i posebnu zaštitu svetog Josipa. Pojas svetog Josipa uz suradnju Nacionalnog svetišta svetog Josipa izrađuju časne sestre karmelićanke iz Karmela u Brezovici i može se nabaviti uz posebni blagoslov u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. 

Čitaj dalje

dr. Jakov Rađa vodio duhovnu obnovu na Veliki četvrtak

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu