Događanja

Hodočasnici iz Pule pri Svetom Josipu

Preč. Milan Mužina, pulski dekan i župnik Svetog Pavla u Puli predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u srijedu 7. prosinca 2022. godine. Koncelebrirali su vlč. Ivan Troha, umirovljeni svećenik, fr. Mario Roko Marinov OP, dominikanac iz Starog Grada na Hvaru, te mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetišta.

 Preč. Milan Mužina, pulski dekan i župnik Svetog Pavla u Puli predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u srijedu 7. prosinca 2022. godine. Koncelebrirali su vlč. Ivan Troha, umirovljeni svećenik, fr. Mario Roko Marinov OP, dominikanac iz Starog Grada na Hvaru, te mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetišta. Ljepoti misnog slavlja doprinijeli su svojim pjevanjem članovi župnog zbora svetog Pavla iz Pule uz vodstvo i orguljašku pratnju Andreja Angelinija.

U prigodnoj homiliji preč. Mužina je rekao kako su u Josipovo svetište došli s obala plavoga mora da doneseu svoj poj, svoju pjesmu, njih same, kako bi se ujedinili i ovdje slavili toga velikog čovjeka koji je odgojio spasitelja i otkupitelja. „Sada smo, dragi prijatelji, mi na potezu, da poput Josipa možemo nositi svoj jaram, križ, breme. Kao što je bilo Josipu, tako je i danas mladićima i djevojkama u odnosu jednih prema drugima, tako je današnjim roditeljima i svim članovima obitelji, radnicima, izbjeglicama, graditeljima obiteljskog doma. Josip nam želi pomoći u svakoj situaciju da se protiv svake nade nadamo da ćemo s povjerenjem u Boga moći ići dalje. Sveti Josip nas sve ohrabruje u našem svakodnevnom životu“, zaključio je preč. Mužina.

Pri kraju misnog slavlja hodočasnici iz Pule uručili su čuvaru Josipova svetišta prigodne darove u znak zahvalnosti, ali i kao preporuku da se pri svetom Josipu osnaže molitve za novoga porečko-pulskog biskupa.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je otvorenje izložbe „U početku bijaše Riječ“ dominikanca Marija Roka Marinova u Galeriji „Martin Borković“.

 

 

 

Čitaj dalje

dr. Jakov Rađa vodio duhovnu obnovu na Veliki četvrtak

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu