Prvo okupljanje suradnika Glasnika svetog Josipa

Prigodom izlaska iz tiska 3. broja Glasnika svetog Josipa za 2019. godinu, glavni urednik i rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa, mons. Antun Sente smatrao je shodnim da ne samo literarno već životno poveže sve suradnike Glasnike svetog Josipa pa je u srijedu koja je inače dan štovanje svetog Josipa, 6. studenog 2019. pozvao sve suradnike Glasnika svetog Josipa da se okupe na svetoj misi te nakon mise da se okupe u Pastoralnom centru i tom prilikom da se predstavi novi Glasnik svetog Josipa. 

Opširnije...

Proslava svetog Huberta

Povodom spomendana svetog Huberta zaštitnika lovaca u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml, rektor slavio je svetu misu u nedjelju 3. studenog 2019. godine. Uz redovite vjernike na misnom su slavlju sudjelovali i lovci Karlovačke županije, a članovi lovačkih društva iz Netretić, Dubovac, Jaškova i Ribnika.

Opširnije...

Mladi Karlovčani oduševili s još jednim Holywinom

Mladi Karlovčani iz Zajednice mladih katolika (ZAMAK), tradicionalno, već šestu godinu za redom, svojim su sugrađanima u Nacionalom svetištu svetoga Josipa pripremili “Holywin”, jedinstvenu predstavu koja se održava diljem Hrvatske. Priču o karlovačkom Holywinu, što on je i koliko znači ispričala je za Prvi karlovački, redateljica Lorena Kasunić.

Opširnije...

Biskup slikar

"Priroda govori o Bogu" izložba slika koje je naslikao mons. Juraj Jezerinac, umirovljeni biskup otvorena je u Galeriji "Martin Borković" Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu u srijedu 30. listopada 2019. godine.

Opširnije...

Hodočašće Nadbiskupske klasične gimnazije u Karlovac i Krašić

Okupljanjem u dvorištu sjemenišnog kompleksa započelo je u subotu, 26. listopada ove godine, hodočašće učenika i njihovih roditelja te profesora i djelatnika Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti sa zagrebačke Šalate u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu te u Krašić želeći započeti proslavu stote obljetnice djelovanja Gimnazije.

Opširnije...

Škofačev križni put u obnovljenoj kapeli svete Ane

Misa zahvalnica za nanovo uređenu kapelu svete Ane na Kalvariji predvodio je preč. Lojzek Burja, negdanji dubovački župnik i rektor Nacionalnog svetište svetog Josipa u četvrtak 24. listopada 2019. godine. Na misi zahvalnici za obnovljenu kapelu i postavljenje postaje križnog puta koncelebrirali su mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta i dr. Vlado Mikšić subsidijar u Svetištu, te je sudjelovao velik broj vjernika koji su do posljednjeg mjesta ispunili kapelu.

Opširnije...

Koncert povodom 215. rođendana Glazbene škole Karlovac

Povodom 215. rođendana Glazbena škola Karlovac organizirala je koncert profesora u srijedu, 23. listopada 2019. u Nacionalnom svetištu Svetog Josipa, a u sklopu slavljeničkog ciklus koncerata pod nazivom Glazbeni listopad.

Opširnije...

Veliki volonterski maraton po prvi puta u Karlovcu

"Poručio bih našim mladima ovdje, mladima diljem naše Zagrebačke nadbiskupije i domovine, bez kompromisa, što to znači, 72 sata bez kompromisa. Znači, bez kompromisa činiti dobro i to je ono što Isus danas pohvaljuje. Pohvala njima, ja danas u ime Crkve dajem pohvalu, a vi ju prenesite, osobito onima koji su volonteri u Zagrebu, da vas je nadbiskup pohvalio" ovim riječima kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački pohvalio je i pozdravio mlade Karlovčane koji su sudjelovali na volonterskom projektu “72 sata bez kompromisa” za vrijeme misnog slavlja kojim je karlovačka župa Sveta tri Kralja na Baniji proslavljala svoj pedeseti rođendan u nedjelju 20. listopada 2019. godine.

Opširnije...