Vjeronauk s krizmanicima i nakon krizme

Susret ovogodišnjih krizmanika dubovačke župe BDM Snježne i mladih animatora koji se okupljaju u prostorima Josipovog svetišta održao se 18. svibnja 2019. godine. 

Opširnije...

Tajnik papine nuncijature u Tajlandu kod svetog Josipa

Preč. Dario Paviša, tajnik Nuncijature u Tajlandu predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu 15. svibnja 2019. godine na osamnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu. Misno slavlje na kojem je koncelebrirao mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta svojim je pjevanjem obogatio župni zbor "Sveti Josip" pod ravnanjem s. Blandine Rakarić.

Opširnije...

Karlovačka rijeka hodočasnika ne presušuje

Osamdeset šest učenika i šest profesora OŠ Lučko iz Zagreba posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa 14. svibnja 2019. godine za vrijeme svoje terensku nastavu u gradu Karlovcu. Ispred Nacionalnog svetišta svetog Josipa dočekao ih  mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, blagoslovio ih, te upoznao s likom svetog Josipa. Rektor je učenike upoznao sa svetim Josipom kao zaštitnikom Hrvatske uspoređujući ga sa svetim Patrikom, zaštitnikom Irske kojega su Irci dobro „zbrendirali“. Ono što je za Irce sveti Patrik to je za Hrvate sveti Josip  kojeg je Hrvatski sabor na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. godine, na poticaj zagrebačkog biskupa Martina Borkovića, jednoglasnom odlukom proglasio zaštitnikom Hrvatskog kraljevstva.

Opširnije...

Vatrogasci kod svetog Josipa

Sedamnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu 8. svibnja 2019. godine obilježili su vatrogasci. Misno je slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa predvodio preč. Večeslav Magić, župnik svetog Josipa u Grubišnom Polju, a pjevanje je animirao župni zbor iz Grubišnog polja. Na misnom su slavlju sudjelovali i vatrogasci Karlovačke županije koji već tradicionalno hodočaste svetom Josipu u srijedu nakon svetog Florijana svog nebeskog zaštitnika.

Opširnije...

Uvođenje autobusne linije do svetišta Svetog Josipa

S osobitim zadovoljstvom želim Vas obavijestiti da od srijede 08. svibnja 2019.god. Autotransport Karlovac d.d. u dogovoru s Gradom Karlovcem uvodi novu autobusnu liniju do svetišta Svetog Josipa.

Opširnije...

Proslava svetog Josipa Radnika

Spomendan svetog Josipa Radnika svečano je proslavljen u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu gdje je svetu misu predvodio mons. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru u zajedništvu s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetišta te svećenicima grada Karlovca i svećenicima predvoditeljima hodočasnika iz Đakova, Našica, Velike Gorice i ostalih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Hodočašće župe Svetog Andrije iz Splita u Nacionalno svetište svetog Josipa

U subotu 27. travnja 2019. godine u večernjim satima dočekali smo hodočasnike i drage prijatelje iz Splita župljane župe sv. Andrije apostola sa Sućidra koji su došli u pratnji svog župnika don Ivana Čotića. Bilo je tu obitelji koje su primile naše hodočasničke obitelji prigodom 3. nacionalnog susreta obitelji u Splitu i Solinu te ženski zbor „Andrijane“.

Opširnije...

Izložba fotografija "Svjetlopisi Camina"

Izložba fotografija Svjetlopisi Camina službeno je otvorena 28. travnja 2019. godine u Galeriji Martin Borković koja se nalazi u Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu.

Opširnije...

Bivši kapelani posjetili Josipovo svetište

Svetu misu na petnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu predvodio je mons. Franjo Ćuk, predsjednik upravnog vijeća Caritasa Sisačke biskupije, dekan Pokupsko-Vukomeričkog dekanata i župnik župe Sveta Marija Magdalena, Donja Kupčina i župe Svetog Josipa, Šišljavić te bivši kapelan u dubovačkoj župi u zajedništvu s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetišta i o. Marianom Passerinijem, CFIC.

Opširnije...