Nedjeljna čitanja

3. nedjelja kroz godinu

  Približilo se kraljevstvo Božje; obratite se i vjerujte evanđelju! Mk1,14-20 Pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: »Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!«

Pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: »Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!«I prolazeći uz Galilejsko more, ugleda Šimuna i Andriju, brata Šimunova, gdje ribare na moru; bijahu ribari. I reče im Isus: »Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi!« Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim.Pošavši malo naprijed, ugleda Jakova Zebedejeva i njegova brata Ivana: u lađi su krpali mreže. Odmah pozva i njih. Oni ostave oca Zebedeja u lađi s nadničarima i otiđu za njim.
Riječ Gospodnja.

Obratite se i vjerujte evanđelju, slušamo ove nedjelje, ali i tokom godine, osobito u vrijeme korizme. Poziv na obraćenje izgovarali su proroci još u starom zavjetu, zaključujući s Ivanom. Taj proročki poziv nastavlja "uzvikivati" i Isus Krist. Zašto je toliko važno obratit se (promijeniti sebe) i vjerovati Evanđelju. Vjerujem da pošten i istinoljubiv čovjek uviđa kako je samo krhko stvorenje i da sve što napravi uvijek može biti bolje. Još je to važnije primijetiti na samom sebi. Stoga, samo na temelju ove male usporedbe, a mogli bih još puno istaknuti, poziv na obraćenje nije upućen samo onima koji u Krista ne vjeruju ili, po nekim našim ocjenama, ne žive dovoljno vjernički. Poziv na obraćenje upućen je svakom čovjeku i to za vrijeme cijelog njegovog vremenitog života. Ova četvorica pozvanih svojim odazivom nisu završili proces obraćenja (mijenjanja sebe na bolje) taj je proces trajao pune tri godine Isusove škole, koja se nastavila do diplome ispisane mučeničkom krvlju. Obratimo se i mi danas i svakog dana kamenčićem dobrote izgradimo lijepi mozaik svoga života.

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.