Nedjeljna čitanja

33. nedjelja kroz godinu

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra. Mk13,24-32 U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom.«

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »U one dane, nakon velike nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba. A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.«
Riječ Gospodnja.

Uvijek je ljude zanimalo Tko smo? Odakle dolazimo? Kamo idemo? mnogi su filozofi postavljali ta pitanja. O tome nam govori Bog. Mi smo djeca Božja! Bog nas je stvorio jer nas je želio! Vračamo se u vječnost: oni koji su živjeli po Božjim zapovijedima vračaju se svome Stvoritelju, a oni koji su živjeli protivno Božjim zapovjedio idu u pakao!

Da će se taj konačni sud dogoditi nagoviješta i današnje Evanđelje. Na koji će način Bog ostvariti svoje obećanje za čitav svijet to nam nije potrebno znati. A da se za svakog od nas posljednji sud događa tokom našeg zemaljskog života jest više nego očito. Zar i sami nismo svjedoci navještenih pojava?

Mnogi veliki događaji već su se dogodili. Mnoge strahote već su potresle ljudsku povijest. Svi opisani znakovi već su nam prezentirani. Stoga je važno da iz ovih Božanskih riječi naučimo kako je svima nama jednom položiti račun našeg djelovanja. Isus nas poziva da budemo ljudi koji upravo po prolaznosti svega oko nas učimo kako je ovaj vremeniti svijet prolazan.

Jedino je vječna ljubav, a Bog je ljubav!

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.