Najave

Predstavljanje knjige “Hrvati pod KOS-ovim krilom”

Pozivamo vas na predstavljanje knjige „Hrvati pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda“ 6. ožujka 2018. godine u 18 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić. Knjigu će predstaviti autorica Višnja Starešina i Ivana Petrović.

Pozivamo vas na predstavljanje knjige „Hrvati pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda“ 6. ožujka 2018. godine u 18 satiu Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić. Knjigu će predstaviti autorica Višnja Starešina i Ivana Petrović.

O KNJIZI

Knjiga "Hrvati pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda" svojevrsni je vodič kroz manipulacije i falsifikate pred Haškim sudom, kroz politički motivirane optužnice, montirane procese i mnogo nepravednih presuda. Analizirajući transkripte sa suđenja, presude, sjećanja izravnih sudionika procesa i drugu relevantnu literaturu, autorica prikazuje Haški sud kao arenu za djelovanje obavještajnih službi, koje su preko njega vodile rat poslije rata.

U knjizi koja se koja se čita kao triler, možete naći dokumentirane odgovore na pitanja: zašto je Vukovar trebao biti krunski slučaj Haškog suda i kako je postao  najveća travestija međunarodne pravde? Zašto je Slobodan Milošević morao umrijeti? Kako je Oluja postala jedina ratna operacija kojoj se sudilo u Haagu? Zašto suci nisu prepoznali isti likvidacijski model u slučaju Srebrenica i slučaju Vukovarska bolnica? Postoji li tajna veza između "hrvatske šestorke" u Australiji, koja se iz najvećeg protuterorističkog procesa preokrenula u najveću blasfemiju australskog pravosuđa i "hrvatske šestorke" u Haagu? Kako je stara KOS-ova mreža postupno preuzela upravljanje haaškim procesima? I kako je hrvatska država – nestajala iznutra.

O AUTORICI

Višnja Starešina je novinarka, publicistkinja, scenaristica i redateljica dokumentarnih filmova. U svom se publicističkom i filmskom radu bavi se uglavnom političkim temama iz bliže hrvatske prošlosti i njihovim manje poznatim, nedovoljno istraženim, a nerijetko i kontroverznim aspektima.

Autorica je knjiga "Vježbe u laboratoriju Balkan", o međunarodnom mirovnom menadžmentu u ratu nakon raspada bivše Jugoslavije, "Haaška formula", o prvim pokusnim kunićima međunarodne pravde pred Haškim sudom, "EU u 100 koraka", zbirke kolumni-eseja o hrvatskom putu u EU.

Scenaristica je i redateljica dokumentarnih filmova "Treći pohod", o infiltraciji Al Q'aide i radikalnog islama u BiH u ratu 1992. – 1995., "Zaustavljeni glas", o posljednjima danima Vukovara i likvidaciji ranjenika iz Vukovarske bolnice, "Neprijatelj naroda", o žrtvama komunističkih vlasti nakon Drugog svjetskog rata.

Kao stalna dopisnica Večernjeg lista pri UN-u u Ženevi je pratila je međunarodne pregovore i bila je posebna izvjestiteljica iz Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu.

Piše tjedne političke kolumne za Slobodnu Dalmaciju i poslovni tjednik Lider.

 

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu