Najave

Molitva za jedinstvo kršćana u Josipovu Svetištu.

Svjetska Molitvena osmina 2020. godine održava se od 18. do 25. siječnja pod biblijskim geslom: „Iskazivahu nam nesvakidašnje gostoljublje“ (Dj 27, 18 – 28, 10). 


Svjetska Molitvena osmina 2020. godine održava se od 18. do 25. siječnja pod biblijskim geslom: „Iskazivahu nam nesvakidašnje gostoljublje“ (Dj 27, 18 – 28, 10).Središnje ekumensko molitveno slavlje za Zagreb i Zagrebačku nadbiskupiju bit će u zagrebačkoj katedrali u nedjelju 19. siječnja.

U ponedjeljak 20. siječnja u svetištu Sv. Josipa u Karlovcu (Boškovićeva 36, Dubovac) u 18.30 sati, bit će euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana i prigodnom homilijom. Molitveno slavlje predvodi prof. dr. Daniel Patafta, OFM, član povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog u zajedništvu s mons. Antun Sente, ml., rektor i članom Povjerenstva, protojerejom stavroforom Željkom Pajićem, župnikom grkokatoličke župe "Svetog Križa" u Karlovcu i predstavnikom Srpske pravoslavne crkve, protojerejom stavrofom Petrom Olujićem, umirovljenim sisačkim pravoslavnim svećenikom.

Kršćanske Crkve koje u Zagrebu imaju bogoslužne prostore pozivaju svoje vjernike da se na navedenim organiziranim molitvenim postajama, ali i izvan njih, pridruže molitvi za očuvanje postojećeg i postizanje većeg stupnja međusobnog jedinstva vjere i zajedništva u slavljenju kršćanskih otajstava.

 

Priručnik za molitvu za jedinstvo kršćana 2020. godine, koji su koncipirale kršćanske Crkve na Malti, u hrvatskom je prijevodu priredilo i objavilo Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog, u tiskanom se obliku može nabaviti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.