Sveti JosipO Sv. Josipu, Tekstovi, Pobožnosti, Sveti o Sv. Josipu, Glasnik...

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60

DRAGI ČITATELJI GLASNIKA SVETOG JOSIPA!

Mnogi od vas proteklih su nas mjeseci nazivali zabrinuti što je s jesenskim brojem Glasnika svetog Josipa. Nažalost, moramo istaknuti kako dosta pretplatnika nije podmirilo svoju pretplatničku obvezu za 2015. godinu, pa smo iz financijskih razloga morali odgoditi izdavanje trećega broja Glasnika svetog Josipa i izdati ga u obliku dvobroja (br. 3./2015. i br. 4./2015.) koji je pred vama. Ovim putem, ispričavamo se svima koji su redovito podmirili svoju pretplatničku obvezu te vam zahvaljujemo na razumijevanju. Također vas molimo da ubuduće pretplatu podmirite početkom godine kako bi ovaj vrijedan i vama dragi list redovito mogao izlaziti.

U ovom dvobroju donosimo mnogo lijepih događaja iz Nacionalnoga svetišta svetoga Josipa. Svetom misom koju je predvodio mons. Vlado Košić, biskup sisački, obilježili smo 16. kolovoza 2015. prvu godišnjicu smrti mons. Marijana Radanovića, graditelja Nacionalnoga svetišta svetoga Josipa i obnovitelja Glasnika svetog Josipa. Isti mjesec, oprostili smo se od našega kapelana vlč. Anđelka Kataneca i č. s. Anice Čurić koji su premješteni u novu službu, a pozdravili smo mr. sc. Vladu Mikšića koji u svetištu obavlja službu subsidijara i brine o sakralnoj i umjetničkoj crkvenoj baštini u gradu Karlovcu. U mjesecu listopadu uspješno je obranio doktorsku disertaciju na čemu mu radosno čestitamo. Uvjereni smo da su i u tom činu uključene molitve svetoga Josipa. U rujnu smo proslavili 41. obljetnicu posvete svetišta, a tom prigodom svetište je pohodio tadašnji predsjednik Hrvatskoga sabora gospodin Josip Leko, što je prvi posjet jednoga predsjednika one institucije koja nam je povijesnom odlukom prije 328 godina dala tako moćnoga nebeskoga zagovornika i pomoćnika. Donosimo vam i mnogo lijepih svjedočanstava o ozdravljenjima, zaposlenjima i drugim uslišanim molitvama po zagovoru svetoga Josipa, a duhovno bogati tekstovi naših vrijednih suradnika sigurno će vam još više približiti lik svetoga Josipa i produbiti štovanje prema zaštitniku Hrvatske.

Posebno želimo istaknuti kako je u nadolazećoj Svetoj godini milosrđa, koju će na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marijem, 8. prosinca 2015. godine, otvoriti Sveti Otac papa Franjo, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, odredio da će, uz zagrebačku prvostolnicu, posebno jubilejsko značenje imati još tri crkve u našoj Zagrebačkoj nadbiskupiji. Riječ je o Nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu te župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću i svakoj župnoj crkvi u Zagrebačkoj nadbiskupiji na dan proslave zaštitnika župe. U tim će crkvama početak Jubileja biti proslavljen na četvrtu nedjelju došašća, 20. prosinca 2015. godine, kada će misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa predslaviti mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Mnogo je hodočasnika od posljednjega broja Glasnika svetog Josipa hodočastilo u Josipovo svetište. Radosno vas i dalje iščekujemo i potičemo da se učlanite u Bratovštinu sv. Josipa ili postanete Prijatelj Nacionalnoga svetišta svetog Josipa. Sva događanja u vašem Nacionalnom svetištu pratite i na internetskim stranicama www.svetijosip.com i na našoj facebook stranici.

U ovom vremenu došašća neka vas sveti Josip prati svojim zagovorom  kako biste s njim i Blaženom Djevicom Marijom u toplini svoje obitelji čista srca primili Krista Spasitelja, a On neka vam podari mir i beskrajnu radost! Blagoslovljen i radostan Božić želi vam Uredništvo Glasnika svetog Josipa!

Uredništvo