Sveti JosipO Sv. Josipu, Tekstovi, Pobožnosti, Sveti o Sv. Josipu, Glasnik...

Sv. Terezija Avilska

Sv. Terezija Avilska, nazivala je sv. Josipa svojim ocem i gospodarom. Posvetila mu je trinaest samostana koje je sama onovala njemu u čast. Svakoga je poticala da se s pouzdanjem utekne njegovoj zaštiti i da se stavi pod njegovo pokroviteljstvo. Iako je velikom opreznošću skrivala milosti kojima ju je Bog obasipavao, čim se radilo o proslavi sv. Josipa, njezino su pero i jezik odavali tajnu njezinih nježnih nagnuća i nije mogla ne objaviti izvanredne milosti koje je dobila po njegovom zagovoru.

Opširnije...

Sv. Josip - veliki naš zaštitinik (Bl. Leon Dehon)

Sv. Josip je bio vanjski poglavar i zaštitnik Crkve koja se rađala, to jest Svete Obitelji u Nazaretu. Isus i Marija su mu bili podložni i slušali su ga. Ne može se danas reći da ima hijerarhijski autoritet nad Crkvom, ali zadržava moralno očinstvo.Patrijarh Josip, sin Jakovljev u Egiptu je bio obična osoba, ali mu je faraon dao vlast nad vlastitom obitelji i dobrima. Crkva rado u liturgiji uspoređuje te dvije situacije. Govoreći o sv. Josipu Crkva moli: „Učinio si ga gospodarom kuće svoje i upraviteljem svih svojih dobara“.

Opširnije...

Što je Gospa rekla sv. Brigiti Švedskoj o sv. Josipu

Moja kćeri, nažalost mnogi ljudi ne znaju o tome koliku je prednost Gospodin dao mojem svetom zaručniku Josipu i kako je velik njegov zagovor kod Boga za sve koji mu se preporučaju. Znaj, da je Josip veliki odvjetnik da siromašnim grešnicima postigne oproštenje i milost. Moraš biti zahvalna Gospodinu što ti je on to po meni objavio. Nastoj kroz čitav svoj život častiti moga zaručnika. Zahvaljuj Gospodinu što je udijelio Josipu tolike prednosti i milosti. Ja sam bila presretna što sam ga dobila za zaručnika.

Opširnije...