Događanja

Duhovna obnova mladih kod sv. Josipa

U subotu, 24. veljače 2018. godine, u Nacionalom svetištu svetoga Josipa, održana je duhovna obnova za karlovačke mlade koju je predvodio vjeroučitelj Matija Milošić.

U subotu, 24. veljače 2018. godine, u Nacionalom svetištu svetoga Josipa, održana je duhovna obnova za karlovačke mlade koju je predvodio vjeroučitelj Matija Milošić.Duhovna obnova pod nazivom Duhovni boj, započela je u 17 h u Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta. Vjeroučitelj Matija u svom predavanju istaknuo je duhovnu borbu koja se javlja u vjerniku, posebice na području molitve. Potaknuo je mlade da pogledaju na sebe i svoja djela, da ne strahuju pred kušnjama jer su one sastavni dio vjere. Mladima je prikazao dijelove iz Svetog pisma koji ohrabruju vjernika i potiču na važne krščanske vrijednosti: oprost, poniznost i strpljivost.

Nakon kratkog predavanja, uslijedio je vrhunac duhovne obnove – Sveta misa, koju je predvodio mons. Antun Sente ml. U svojoj homiliji ohrabrio je mlade na vjernički život i pozvao ih na revnije služenje Kristu. Svetu misu je animirao zbor mladih Agape. Poslije je održano klanjanje koje je potaknulo mlade na dublji odnos s Kristom i ulazak u dubini svoga srca kako bi otkrili Božju volju i svoj poziv. Duhovna obnova bila je obogaćena pjesmom, veseljem i molitvom, a mlade je sprijateljila i duhovno obogatila.

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.