Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Oratorij Nacionalnog svetišta svetog Josipa pod nazivom „Josipova obitelj“ izmamila je osmjehe i radost na dječjim licima 4.srpnja 2018. godine. Mnoštvo djece, roditelja i animatora u zajedništvu i igri ispunili su dvorište Svetišta.

180704-Oratorij-2

Oratorij je započeo u 17 sati s molitvom koju je predvodio mons. Antun Sente ml., župnik, zatim su dubovački mališani zajedno s animatorima plesali i igrali razne igre. Nakon igara održane su četiri kreativno-edukativne radionice, kojima je tema bila „Put pape Franje“. Djeca su kroz radionice pobliže upoznala papu Franju, zabavila se, igrala i naučila nešto novo. Radionice koje su krasile oratorij su likovna, u kojoj su djeca izrađivala od vreća za smeće nogometne dresove, u plesnoj radionici djeca su učila latinoameričke plesove, dok su u novinarskoj radionici mališani učili kako napisati vijest, te su vodili grupni intervju.

180704-Oratorij-15

Najbrojnija radionica je bila sportska koju je krasio naslov „Oratorijski nogomet“, pošto sam papa voli nogomet te u duhu ovogodišnjeg nogometnog svjetskog prvenstva djeca su naučila razne trikove s loptom, te su priredila kratku predstavu u kojoj je glavni akter bio lik pape Franje. Radionice su zbližile djecu i ujedinile ih u zajedničkom radu. Poslije radionica uslijedila je priprema za misu koju je prevodio mons. Antun Sente. Nakon Svete mise dječica su predstavljala svoje radove s radionica, a nakon toga uslijedilo je još igre i smijeha. Oratorij je završio u 21 sat s molitvom u crkvi pred kipom svetog Josipa gdje su djeca, animatori, roditelji i župnik zahvalili svetom Josipu i malenom Isusu.

180704-Oratorij-18

No, dan nije završio za animatore i mons. Sentea. Nakon dana prožetog igrom i molitvom, okupili su se oko zajedničkog stola, popričali su o danu, djeci i novim iskustvima. Na kraju dana blagovali su večeru koju im je brižljivo pripremio mons. Antun Sente.

Oratorij „Josipova obitelj“ pobudio je nešto posebno među djecom, roditeljima, animatorima i rektorom, a to su međusobna ljubav, poštivanje, radost i ljubav prema Kristu.