Događanja

Završen oratorij “Josipova obitelj”

Ljetni oratorij je i ovo godine oduševio karlovačku djecu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa raznim igrama, plesovima, radionicama i molitvama. Pod vodstvom mons. Antuna Sentea ml., rektora Svetišta dječje ljeto bilo je ispunjeno zahvalama i veseljem od ponedjeljka 2. do subote 7. srpnja 2018. godine.

Ljetni oratorij je i ovo godine oduševio karlovačku djecu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa raznim igrama, plesovima, radionicama i molitvama. Pod vodstvom mons. Antuna Sentea ml., rektora Svetišta dječje ljeto bilo je ispunjeno zahvalama i veseljem od ponedjeljka 2. do subote 7. srpnja 2018. godine.

Oratorijski dan počinjao je u 17 sati s molitvom koju je predvodio mons. Antun Sente ml., župnik, a zatim su animatori „NaSveJak“ vodili su djecu kroz zanimljive sadržaje oratorija, pripremali ih za Svetu misu, te su ih podijelili u malene zboraše, ministrante i čitače, te zajedno plesali i igrali razne igre.

Nakon igara održane su kreativno-edukativne radionice. Jednog dana oratorija tema radionica je bila „Put pape Franje“ u kojima su djeca kroz radionice pobliže upoznala papu Franju, zabavila se, igrala i naučila nešto novo. Radionice koje su tog dana krasile oratorij su likovna, u kojoj su djeca izrađivala od vreća za smeće nogometne dresove, u plesnoj radionici djeca su učila latinoameričke plesove, dok su u novinarskoj radionici mališani učili kako napisati vijest, te su vodili grupni intervju. Najbrojnija radionica je bila sportska koju je krasio naslov „Oratorijski nogomet“, pošto sam papa voli nogomet te u duhu ovogodišnjeg nogometnog svjetskog prvenstva djeca su naučila razne trikove s loptom, te su priredila kratku predstavu u kojoj je glavni akter bio lik pape Franje. Slijedećeg dana mali dubovčaki upoznali su se s poučnim i zabavnim pokusima iz svijeta kemije koje su pripremili animatori studenti kemije, a i igara i plesova nije nedostajalo. Brižni roditelji i članovi obiteljske zajednice pripremali su za animatore i klince ukusnu večeru.

Dok je subotnje poslijepodne bilo je ispunjeno dječjom razigranošću i hrvatskim navijačkim pjesmama uoči utakmice Hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, taj je dan bio za oratorij jer se dvoje mališana primalo u ministrante Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Ana Radman i Ignacije Vušir položili su svoja ministrantska obećanja pred Božjim oltarom.

Radionice su zbližile djecu i ujedinile ih u zajedničkom radu. Poslije radionica uslijedila je priprema za misu koju je prevodio mons. Antun Sente. Nakon Svete mise dječica su predstavljala svoje radove s radionica, a nakon toga uslijedilo je još igre i smijeha. Oratorijski dan je završio u 21 sat s molitvom u crkvi pred kipom svetog Josipa gdje su djeca, animatori, roditelji i župnik zahvalili svetom Josipu i malenom Isusu.

No, dan oratorija nije završio za animatore i mons. Sentea. Nakon dana prožetog igrom i molitvom, okupili su se oko zajedničkog stola, popričali o provedenom danu, analizirali postignuto te tražili neka bolja rješenja za sljedeći dan. Neki dani oratorija završili su blagovanjem večere koju je župnik pripremio svojim animatorima.

Oratorij „Josipova obitelj“ pobudio je nešto posebno među djecom, roditeljima, animatorima i rektorom, a to su međusobna ljubav, poštivanje, radost i ljubav prema Kristu.

Oratorij je djeci donio lijepe uspomene, nova poznanstva, radost i smijeh, a prije svega živoga Krista. To je i bit svakog oratorija, donijeti onim najmanjima Krista, upoznati ih s Njim, Njegovom milosti i dobrotom. Igrajući se s djecom na oratoriju, ujedno ih i odgajamo, s njima proživljavamo u tom kratkom vremenu radost i suze, a sve te lijepe uspomene predajemo Gospodinu. U tome i je ljepota animatora, jer daješ sebe, svoje vrijeme drugima u radosti. Biti animator je blagoslov jer na kraju dana imaš priliku zajedno s dječicom zahvaliti Bogu na divnom danu.

{eventgallery event='2017_7_7_Oratorijcijeli'attr=images mode=tiles max_images=120 thumb_width=200 offset=0}

 

 

 

IMG_6640.db53e1.jpg IMG_6651.d8da8f.jpg IMG_6658.a04871.jpg IMG_6660.5ff070.jpg IMG_6663.770754.jpg IMG_6665.33809e.jpg IMG_6692.ba18b2.jpg IMG_6726.59cb32.jpg IMG_6730.9125ca.jpg IMG_6747.be6ac4.jpg IMG_6752.ba4cfc.jpg IMG_6754.39fd54.jpg IMG_6762.821da6.jpg IMG_6770.3b82a8.jpg IMG_6772.849453.jpg image 1.f33514.jpg image 2.7f931c.jpg image 3.370abe.jpg image 4.920d40.jpg image.b2eb75.jpg

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.