Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa


Jednodnevni oratorij u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa održan je 7. kolovoza 2019.Na poticaj rektora Svetišta mons. Antuna Sentea, ml. aktivni su animatori prihvatili ideju da stvore ugodno poslijepodne puno igara za svoje mlađe prijatelje. Te srijede pobožnost svetom Josipu, koja se redovito održava svakog tjedna, bila je obogaćena dječjim uzvicima radosti i smijeha. Animatori su ih vrijedno pripremali za slavljenje svete mise na kojoj je nekolicina malenih glumaca uprizorila evanđelje dana, dok su ostali pjevali prethodno uvježbanje pjesme.

Posebnost ovog oratorija je u tome što su u njemu sudjelovale dvije djevojčice iz Ljubljane, Kjara i Alegra, koje su sa svojim roditeljima bile gošće mons. Sentea i kroz nekoliko dana zajedno su istraživali grad Karlovac. Starija sestra Alegra govori hrvatski, a mlađa Kjara vrlo malo. Međutim, to nije bila prepreka da se igraju s ostalom djecom i sudjeluju u svemu što su animatori za njih priredili.

Kao i svaki put, program je završio izricanjem zahvala djece, animatora, roditelja i svih ostalih koji su pronašli svoje mjesto na oratoriju. Okupljeni oko kipa svetog Josipa, djeca su svojim jednostavnim molitvama zasigurno zagrijali Josipovo srce i srce malog Isusa.

S obzirom na to da je oratorij bio najavljen svega dva dana prije održavanja, skupio se lijep broj djece. Iduće izdanje oratorija vjerojatno će biti netom početka nove školske godine. Za sve informacije predlažemo da redovito pratite župne obavijesti.

Također za više slika autorice Vesne Živčić posjetite ovaj link: https://www.flickr.com/photos/viz/sets/72157710166594177/