Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa


Posljednje ljetno izdanje ovogodišnjeg oratorija “Josipova obitelj” održalo se 2. rujna 2019. godine u Pastoralnoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Kao i svake godine, tjedan prije početka škole animatori pripreme još jedno druženje s djecom prije nego što budu zaposleni oko različitih školskih obaveza.

Budući da je bilo kišno vrijeme, sve zabavne aktivnosti i igre odvijale su se u zatvorenom prostoru dvorane. Međutim, to nije uspjelo pokvariti atmosferu - pjesme, plesa i bučnog smijanja nije nedostajalo. Veseli i činjenica da je i ovog puta bilo nekih novih dječjih lica koja su po prvi put sudjelovala u oratoriju. Animatori su se potrudili i ponovno oduševili djecu novim igrama. Na svetoj misi već je tradicionalno bio pripremljen kratki scenski prikaz s temom iz evanđelja dana. Dok su jedni glumili, drugi su radosno pjevali s mladim animatorima koji su im pomagali.

Ljeto je došlo svome kraju. Svim školarcima želimo puno uspjeha u đačkim klupama te se nadamo da im je ovogodišnji ljetni oratorij ostao u lijepom sjećanju. Veselimo se svim budućim druženjima!