Događanja

Hodočasnici u korona vremenu

Iako je korona vrijeme deset hodočasnika predvođeni vlč. Mirom Tomasom, duhovnikom u svetištu Božjeg milosrđa u Lavanjskoj Varoši hodočastili su svetom Josipu u Karlovac u petak, 16. listopada 2020. godine. 

Iako je korona vrijeme deset hodočasnika predvođeni vlč. Mirom Tomasom, duhovnikom u svetištu Božjeg milosrđa u Lavanjskoj Varoši hodočastili su svetom Josipu u Karlovac u petak, 16. listopada 2020. godine. Hodočasnike je dočekao mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta te ih upoznao sa znamenitostima štovanja svetog Josipa kao i poviješću karlovačkog svetišta. Hodočasnici iz Slavonije pridružili su se uri klanjanja za skorašnji prestanak pandemije koranavirusa i za sve oboljele, te su sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio vlč.Tomas. U prigodnoj homiliji, mons. Sente okupljenim je vjernicima poručio kako si više puta trebaju osvijestiti da je savki čovjek Božja baština, Boga koji je ljubav i život vječni. Čovjek svjestan te činjenice tjera strah te se predaje u Božje vodstvo što je činio i sveti Josip prihvativši volju Božju i uzevši Mariju za svoju ženu a njezinog sina Isusa za svoje djevičansko dijete.

Odlazeći prema marijanskom svetištu u Novigradu na Dobri vlč. Miro je zapisao u knjigu hodočasnika: "Ako se Sin Božji osjećao ugodno uz svetog Josipa u Nazaretskom domu, onda se i mi ovdje osjećamo ugodno i doma. Hvala ti sveti Josipe na velikodušnom zagovoru i pomoći do sada i to te molimo za ubuduće."

Nakon noćenja u Novigradu hodočasnici će se pridružiti hodočasnicima u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.