Događanja

Karmelićani hodočastili u Josipovo svetište

U Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu u subotu 12. lipnja hodočastili su karmelićani te članovi Karmelskog svjetovnog reda iz Zagreba, Splita i Sombora.

„Kao rektor Nacionalnog svetišta posebno sam radostan. Čini mi se kako je ovo, nakon korone i nemogućnosti hodočašća, prva hodočasnička subota ispunjena hodočasnicima. Drago mi je što ovom prilikom mogu pozdraviti članove Hrvatske karmelske provincije svetog Oca Josipa, na čelu s provincijalom Darijom Tokićem i svom njegovom subraćom. Lijepo je što novo razdoblje hodočasnika otvaraju karmelske provincije, koji sami na osobit način časte svetog Josipa, kojega mi nastojimo posebno štovati ovdje u Nacionalom svetištu“, kazao je u pozdravu okupljenim hodočasnicima rektor Josipova svetišta mons Antun Sente, ml.
 
U Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu u subotu 12. lipnja hodočastili su karmelićani te članovi Karmelskog svjetovnog reda iz Zagreba, Splita i Sombora.
 
Misno slavlje predvodio je o. Stanko Pažin, karmelićanin i mladomisnik, a propovijedao je prior karmelskog samostana u Remetama o. Stanko Vidak. U homiliji je s hodočasnicima podijelio razmatranje krunice svetom Josipu, u kojemu je svaku deseticu posebno razlomio i tumačio, a između ostaloga je rekao: „Trebamo pošteno raditi, ne pokazivati djeci da olako mogu nešto dobiti. Nema kruha bez motike, niti iskrenog znanja bez knjige. Lijepi primjer imamo u svetom Josipu za naše obitelji, naše redovničke zajednice i društvo.“
 
Pjevanje su predvodili karmelićani, a nakon mise uslijedio je hod oko zavjetnoga kipa svetog Josipa. Hodočasnici su nakon dugog puta i duhovne okrepe ručali u dvorištu svetog Josipa, te imali priliku razgledati novootvorenu izložbu u Galeriji Martin Borković „Ljepota svetog Josipa“.
 
Uz članove karmelske obitelji svetom su Josipu hodočastili i župljani Uznesenja BDM iz Končanice predvođeni svojim župnikom Tomislavom Sanićem. U popodnevnim satima svetom Josipu iz Krašića pješice su hodočastila dvadesetorica članova zajednice muškaraca iz Župe sv. Josipa sa zagrebačke Trešnjevke predvođeni župnikom Damirom Ocvirkom.

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.