Događanja

Dvorište svetog Josipa ispunila dječja radost – počeo je ljetni oratorij

U ponedjeljak, 5. srpnja 2021. godine, u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu održan je sada već tradicionalni ljetni oratorij za djecu.

U ponedjeljak, 5. srpnja 2021. godine, u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu održan je sada već tradicionalni ljetni oratorij za djecu.

Prvi od tri dana ovog oratorija protekao je u smijehu, pjesmi i molitvi. U 17 sati djeca i animatori okupili su se u dvorištu svetišta i kratkom molitvom označili početak oratorija. Nakon toga uslijedile su razne zabavne igre i plesovi. Oko četrdesetero mališana igralo se s vrijednim animatorima. Kad su se umorili od trčanja i plesanja, došlo je vrijeme za pripremu za misu. Animatori su djecu podijelili u tri grupe pa su djeca imala priliku sudjelovati u misi kao pjevači, čitači ili glumci. Nakon uvježbavanja uloga uslijedila je sveta misa. Po završetku mise djeca su se ponovno zaputila prema dvorištu svetišta gdje su zajedno s animatorima sve do 21 sat mogla uživati u igranju graničara, nogometa, crtanju kredom, skakanju preko užeta i mnogim drugim igrama. Da bi zaključili prvi dan oratorija djeca su se, zajedno s roditeljima, bakama i djedovima, animatorima i župnikom, okupila oko kipa svetog Josipa i izrekla svoje molitve i zahvale našem zaštitniku. Uistinu je lijepo što i dalje postoje ovakvi trenutci u kojima se djeci pruža mogućnost iskusiti pravo djetinjstvo. Upravo je oratorij dokaz da se djeca i mladi iz ovog digitalnog doba nisu zaboravila igrati vani te da je dovoljan i mali poticaj koji će pokrenuti zabavu. Veselimo se novom susretu koji će se održati u četvrtak, 8. srpnja 2021.

Pozivamo i sve vas koji se niste družili s nama u ponedjeljak da nam se priključite!

Čitaj dalje

Vojni biskup mons. Bogdan pri sv. Josipu u Karlovcu

Nadbiskup Kutleša predvodio Josipovo

Josipovo u Nacionalnom svetištu